Megjelent: 2016. július 23.

072331Július 23. és 31. között a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon, a Herman Ottó Intézet partnereivel a Teremtésvédelmi Udvar programjaival várja a fesztiválra látogatóka A Művészetek Völgye mindig közvetlen, felszabadult légkörű, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató

programsorozat volt, és ez idén sem lesz másként. Kapolcson július 23. és 31. között sokszínű és érdekes program várja a fesztiválozókat.

A pódiumbeszélgetések részletes programja elérhető itt.

A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület és a Herman Ottó Intézet szervezésben az önkéntesség fontosságáról és lehetőségeiről tartanak pódiumbeszélgetést „Önkéntesség itthon és a nagyvilágban” címmel 2016. július 27-én.

A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület 2006 óta foglalkozik önkéntesek fogadásával és küldésével. Az Erasmus+program 17 és 30 év közötti fiataloknak nyújt lehetőséget arra, hogy külföldön végezzenek önkéntes munkát. „Önkéntesség itthon és a nagyvilágban - önkéntes tapasztalok megosztása” címmel július 27-én a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon a nagyvázsonyi közösség fiatal önkéntesei pódiumbeszélgetésen oszthatják meg tapasztalataikat. A szervezet ez idáig közel hatvan fiatalt fogadott négy kontinensről, 14 országból Nagyvázsonyban és több mint száz fiatalt küldött négy kontinens 21 országába.

A pódiumbeszélgetésen részt vesz Kandikó Rita, a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület elnöke, valamint a Kistérségi Fejlesztők Országos Szervezete Egyesület képviseletében Csikász Gábor, valamint Lengyelné Bencze Viktória.  Elvisz Kujon arról mesél majd, hogy milyen egy önkéntes élete Finnországban, egy lovas iskolában, ahol egy évet töltött el. Nagy Richárd megosztja tapasztalatait arról, hogy milyen egy finn kisvárosban az ifjúsági ház. Tímár Marietta és Kondics Ádám arról mesélnek, milyen Tirolban (Innsbruck) az erdőben erdei torna-pályát javítani egy hónapon át. Üregi Dávid pedig Malajziában kilenc hónapig angol tanárok mellett végzett asszisztensi munkát, erről osztja meg velünk tapasztalatait. Sophia Weisbach német és Gáll Barnabás gyergyói fiatalok arról számolnak be, hogy milyen Nagyvázsonyban az ide érkező önkéntesek élete.

A pódiumbeszélgetést Füzes Ádám katolikus pap vezetésével rendhagyó istentisztelet előzi meg.

A programok részletes leírása ide kattintva, valamint az alábbi linkeken érhető el:

Rendhagyó istentiszteletek itt

 Forrás: Herman Ottó Intézet

nea logo  VM logo  HermanOtto Intezet  magyar naturparkok logo

Média - Hírek

Legfrissebb Híreink

Megjelent: 2020. szeptember 1.

A bódvaszilasi református gyülekezet évek óta élen járó a református cigánymissziós közösségi munkában. A nehéz helyzetűek felzárkózását segítő kezdeményezéseik közül ki kell emelni az Európai Uniós forrásból fejlesztett Biztos Kezdet Gyerekházat és a svájci protestáns egyházak támogatásából (HEKS Program) működtetett tanodát.

Maga a település Magyarország egyik legszebb, ám máig szinte felfedezetlen vidékén fekszik. A Bódva-völgy felső szakasza az Aggteleki Nemzeti Park területéhez tartozik, több apró településsel és – a fájdalmas Trianoni döntés következtében – határ menti kistérségi központtá „fejlesztett” Bódvaszilassal.
      

A varázslatos természeti környezet felfedezésére évek óta indítanak különböző akciókat és kampányokat a turisztikai szakemberek.

Bővebben ...
Copyright © 2021 Kistérségi Fejlesztők Országos Szervezete Egyesület. All Right Reserved.
Powered By Joomla Perfect