Megjelent: 2016. május 31.

forumA 2011-ben indult kezdeményezéssel megalakult, majd változó lelkesedéssel, de évente ülésező Társadalmi Gazdaság Fórum folytatásaként, a KIFESZ és a Miskolci Egyetem 2016. május 26-án Budapesten, rendezte meg a soron következő rendezvényét. A rendezvény fő alappillérei a Miskolci Egyetemen elvégzett „Szolidáris és szociális gazdaság a poszt-szocialista perifériákon”

című kutatási eredmények megvitatása. A műhelybeszélgetés célja a kutatás részeredményeinek  prezentálása, megvitatása, valamint konstruktív továbbgondolása. A másik fontos tématerület, hogy az új programozási időszakban is indulnak a társadalmi gazdasághoz kapcsolódó programok, melyek áttekintésre kerültek. A rendezvény keretében három asztalnál három témakör került kifejtésre, melyek az alábbiak:

1. A társadalmi gazdaság társadalmi, gazdasági, politikai környezete, a változás korszakai, környezeti
    feltételek optimalizálása
2. A társadalmi vállalkozások típusai, jellemző tevékenységei, továbblépési  lehetőségei
3. A társadalmi gazdaság mérhető hasznai és láthatóságának növelése

nea logo  VM logo  HermanOtto Intezet  magyar naturparkok logo

Média - Hírek

Legfrissebb Híreink

Megjelent: 2020. szeptember 1.

A bódvaszilasi református gyülekezet évek óta élen járó a református cigánymissziós közösségi munkában. A nehéz helyzetűek felzárkózását segítő kezdeményezéseik közül ki kell emelni az Európai Uniós forrásból fejlesztett Biztos Kezdet Gyerekházat és a svájci protestáns egyházak támogatásából (HEKS Program) működtetett tanodát.

Maga a település Magyarország egyik legszebb, ám máig szinte felfedezetlen vidékén fekszik. A Bódva-völgy felső szakasza az Aggteleki Nemzeti Park területéhez tartozik, több apró településsel és – a fájdalmas Trianoni döntés következtében – határ menti kistérségi központtá „fejlesztett” Bódvaszilassal.
      

A varázslatos természeti környezet felfedezésére évek óta indítanak különböző akciókat és kampányokat a turisztikai szakemberek.

Bővebben ...
Copyright © 2021 Kistérségi Fejlesztők Országos Szervezete Egyesület. All Right Reserved.
Powered By Joomla Perfect