20151004001A Kistérségi fejlesztő Szervezetek Országos Szövetség (KIFESZ) együttműködve a Borsod-Torna-Gömör Egyesülettel és az Irányító Hatósággal egyeztetve, országos és helyi partner szervezetei és más vidékfejlesztési szakemberek bevonásával 2015. szeptember 4-5-én szakmai fórumot rendezett a város- vidék együttműködésének újraértelmezése és a térségi helyi termékek népszerűsítése céljából.

A rendezvény Szuhafőn került megrendezésre a Kocsis Vendégház rendezvénytermében, valamint a műhelymunkát követően 2015. szeptember 5-én Aggtelekre (VII. Gömöri Gyümölcsfesztivál) és Edelénybe (Edelény-Császta külterület, Császtai búcsú) látogattunk el a két térségi nagy rendezvényre.

Szakmai találkozónk célja annak bemutatása, hogy hogyan látja egy helyi akciócsoport (HACS) és egy országos (KIFESZ) társadalmi szervezet a város-vidék együttműködés megvalósulási formáit, lehetőségeit jelen szakmai és támogatási környezetben, hogyan kapcsolódik mindez szorosan a térségi centrumok, illetve az aprófalvas térségek stratégiájához, miként csatornázhatóak be a jelentősebb húzóerővel rendelkező városok a vidék fejlesztésébe anélkül, hogy hátrányos helyzetbe hoznák a kisebb érdekérvényesítő képességgel rendelkező településeket.
2015100402 2015100403 2015100404
Az Országos konferencia meghívottjai a Miniszterelnökség Agrár- Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság Irányító Hatósági Főosztálya, Herman Ottó Intézet munkatársai, a Lechner Tudásközpont munkatársai, a Nemzeti és Művelődési Intézet munkatársai, Informatikai és Könyvtár Szövetség munkatársai, Közreműködő Szervezetek vezetői, a térség országgyűlési képviselői, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Elnöke, Kistérségi fejlesztő Szervezetek Országos Szövetségének Egyesülete, a Borsod-Torna-Gömör Egyesület elnöksége és a Borsod-Torna-Gömör Egyesület védjegytulajdonosok.

2015100401

nea logo  VM logo  HermanOtto Intezet  magyar naturparkok logo

Média - Hírek

Legfrissebb Híreink

Megjelent: 2020. február 28.

A KIFESZ Miskolcon és Kecskeméten megrendezésre kerülő konferenciák G.Fekete Éva és Csatári Bálint örökül hagyott szellemisége jegyében, emlékük előtti tisztelgés alapján vállalták a közreműködést.
Szeretnénk, ha ezzel is kinyilváníthatnánk, hogy munkásságukat mennyire fontosnak tartjuk, az általuk képviselt gondolatok és értékek megőrzését, továbbvitelét fontos feladatunknak tarjuk.

Emlékezzünk minél többen együttes tanulással, közös gondolkodással és beszélgetéssel fájdalmasan korán eltávozott Évára és Bálint bátyánkra.

 

Copyright © 2020 Kistérségi Fejlesztők Országos Szervezete Egyesület. All Right Reserved.
Powered By Joomla Perfect