Megjelent: 2016. június 02.

20160502Idén az ötödik Helyi Aktivációs Műhelynapot rendezték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkeresztesen. A szervezésben a Kistérségi Fejlesztők Országos Szervezete Egyesület is aktív szerepet vállalt.


20160502Az érdeklődőket elsőként Majoros János, Mezőkeresztes polgármestere köszöntötte. Ezután Eperjesi Tamás, a Herman Ottó Intézet főigazgató-helyettese az egymástól való tanulás fontosságára hívta fel a figyelmet.Böröcz Lívia, a Herman Ottó Intézet Közösségi Fejlesztésekért és Értéktárakért Felelős Osztályának vezetője előadásában az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (KSZT-k) működését érintő aktuális jogszabályi változásokat részletezte. Kitért az IKSZT munkatársak végzettségére vonatkozó előírásokra és az ezekhez kapcsolódó képzési kötelezettségekre, továbbá tájékoztatást adott a beszámolási időszakok módosulásáról, majd ifjúsági közösségeket érintő programokat és képzéseket ajánlott a közönség figyelmébe. Ezt követően Tar Gyula a Herman Ottó Intézet Tájegyüttműködésért, Zöldgazdaság-fejlesztésért és Ökoturizmusért Felelős Osztályának vezetője az egyedi tájértékek és más helyi értékek feltárásához, megőrzéséhez és azok hasznosításához kapcsolódóan fogalmazott meg ajánlásokat.

G. Fekete Éva a Miskolci Egyetem tanára, a KIFESZ tiszteletbeli elnöke Társadalmi innovációk vidéki térségekben címmel tartotta meg gondolatébresztő előadását. Kégl Ildikó a Magyar Hírlap újságírója Tárgyiasult gondolatok – Értékek Borsodból, Abaújból és Zemplénből című könyvének második kötetét ajánlotta jó szívvel a hallgatóság figyelmébe. A mezőkeresztesi települési értéktárba eddig felvett 14 értéket és a helyi értékgyűjtés folyamatát Bogárdiné Berecz Mária művelődésszervező prezentációjából ismerhették meg a jelenlévők.  A dél-borsodi térséghez köthető civil fenntarthatósági kezdeményezésekről tartott előadást Martonosi Júlia a Bese Természetvédelmi Egyesület képviseletében.

Az előadásokat műhelymunka követte, ahol a Kistérségi Fejlesztők Országos Szervezete Egyesületének tagjai tanácskoztak, illetve az IKSZT munkatársak és helyi értékfeltárásban aktív szerepet vállaló civilek osztották meg egymással tapasztalataikat.

nea logo  VM logo  HermanOtto Intezet  magyar naturparkok logo

Média - Hírek

Legfrissebb Híreink

Megjelent: 2020. február 28.

A KIFESZ Miskolcon és Kecskeméten megrendezésre kerülő konferenciák G.Fekete Éva és Csatári Bálint örökül hagyott szellemisége jegyében, emlékük előtti tisztelgés alapján vállalták a közreműködést.
Szeretnénk, ha ezzel is kinyilváníthatnánk, hogy munkásságukat mennyire fontosnak tartjuk, az általuk képviselt gondolatok és értékek megőrzését, továbbvitelét fontos feladatunknak tarjuk.

Emlékezzünk minél többen együttes tanulással, közös gondolkodással és beszélgetéssel fájdalmasan korán eltávozott Évára és Bálint bátyánkra.

 

Copyright © 2020 Kistérségi Fejlesztők Országos Szervezete Egyesület. All Right Reserved.
Powered By Joomla Perfect