Megjelent: 2016. május 31.

forumA 2011-ben indult kezdeményezéssel megalakult, majd változó lelkesedéssel, de évente ülésező Társadalmi Gazdaság Fórum folytatásaként, a KIFESZ és a Miskolci Egyetem 2016. május 26-án Budapesten, rendezte meg a soron következő rendezvényét. A rendezvény fő alappillérei a Miskolci Egyetemen elvégzett „Szolidáris és szociális gazdaság a poszt-szocialista perifériákon”

című kutatási eredmények megvitatása. A műhelybeszélgetés célja a kutatás részeredményeinek  prezentálása, megvitatása, valamint konstruktív továbbgondolása. A másik fontos tématerület, hogy az új programozási időszakban is indulnak a társadalmi gazdasághoz kapcsolódó programok, melyek áttekintésre kerültek. A rendezvény keretében három asztalnál három témakör került kifejtésre, melyek az alábbiak:

1. A társadalmi gazdaság társadalmi, gazdasági, politikai környezete, a változás korszakai, környezeti
    feltételek optimalizálása
2. A társadalmi vállalkozások típusai, jellemző tevékenységei, továbblépési  lehetőségei
3. A társadalmi gazdaság mérhető hasznai és láthatóságának növelése

nea logo  VM logo  HermanOtto Intezet  magyar naturparkok logo

Média - Hírek

Legfrissebb Híreink

Megjelent: 2021. július 26.

A KIFESZ június 24-i találkozóján az elnökség tagjai Kőváriné dr. Bartha Ágnes tolmácsolásában megismerkedhettek a KISLÉPTÉK egyesület folyamatban lévő projektjeivel, kiemelten a SmartChain-nal (https://kisleptek.hu/tudastar/publikacio/h2020-smartchain-projekt/) . Jelenleg a vidékfejlesztés egyik aktuális témája a Rövid Ellátási Láncok kialakítása, továbbfejlesztése. A KISLÉPTÉK Innovációs REL HUB-ként ezt a folyamatot segíti azután is, hogy a pályázati források felhasználásra

kerültek. A projekt magyar nyelvű Hírleveleit érdemes áttekinteni (https://kisleptek.hu/hirek/smartchainhirlevel3/), valamint értékes segítséget jelentenek a szakembereknek, a honlapon megtalálható tanulmányok, amelyek betekintést engednek a partnereknél tapasztalt jó gyakorlatokba, jogi megoldásokba is.

 

Copyright © 2021 Kistérségi Fejlesztők Országos Szervezete Egyesület. All Right Reserved.
Powered By Joomla Perfect